
Запаси какао у Лондоні та Нью-Йорку скоротилися до історичного мінімуму, що призвело до кризи на ринку шоколаду. Це стало наслідком кількох років поганих врожаїв. Трейдери та компанії, що виробляють шоколад, почали активно скуповувати навіть низькоякісне какао. Ціни на шоколад у США зросли на 20% порівняно з минулим роком. Запаси какао на лондонській біржі скоротилися з 100 000 тонн до 21 000 тонн. Вартість какао потроїлася за останні два роки, досягнувши максимум за 50 років, що змушує виробників шоколаду шукати шляхи зменшення витрат, змінювати рецептуру та розміри плиток шоколаду. Компанія Hershey звернулася до регулятора деривативів США з проханням дозволити їй закупити через біржу Нью-Йорка 90 000 тонн какао – у дев’ять разів більше за встановлений ліміт, що свідчить про те, наскільки критичною стала ситуація на ринку.