
Ультраоброблені продукти стали причиною понад 124 тис. смертей у США
Ультраоброблені продукти харчування (UPF) стали причиною понад 124 тисяч передчасних смертей у США за 2017-2018 роки, як показує дослідження опубліковане в American Journal of Preventive Medicine. UPF – це продукти, які містять шкідливі інгредієнти, такі як консерванти, емульгатори, підсолоджувачі та інші. Серед них – солодкі напої, шоколад, піца, гамбургери та курячі нагетси. Високе споживання UPF також спричинило смертність у Бразилії, Великій Британії, Мексиці, Канаді, Австралії, Колумбії та Чилі. Дослідження показало, що ультраоброблені продукти стали значною частиною раціону в країнах з високим рівнем доходу. Автори дослідження закликають змінити середовище, щоб люди віддали перевагу здоровому харчуванню, оскільки популярність UPF поширилася через глобальні зміни в продовольчих системах.