
Безпечного рівня споживання обробленого м’яса не існує - дослідження
Науковці провели глобальний огляд понад 70 досліджень і виявили, що немає безпечної кількості споживання обробленого м’яса. Вони встановили зв’язок між споживанням обробленого м’яса і підвищеним ризиком розвитку діабету 2 типу, ішемічної хвороби серця та раку товстої кишки. Дослідники вивчали вплив споживання м’ясних виробів, солодких газованих напоїв і трансжирів на здоров’я. Виявилося, що навіть невелике щоденне споживання обробленого м’яса може значно підвищити ризики. Наприклад, один хот-дог на день може збільшити ризик діабету на 11% і раку товстої кишки на 7%. Дослідження, опубліковане в журналі Nature Medicine, підкреслює важливість обмеження ультраоброблених продуктів у раціоні для збереження здоров’я.